Lithium essentieel voor de energieonafhankelijkheid van het Westen.

Wie Rusland zegt, zegt gas en olie. Door de inzet van groene stroom kunnen we onze afhankelijkheid afbouwen. Maar waar gaat al dat Lithium vandaan komen?

President Joe Biden wil voorzetten met het idee om tegen 2030 minstens de helft van particulieren voertuigen op energie te voorzien. Maar indien dit plan wil lukken moet de VS kijken naar een verhoogde productie van Lithium. Om deze reden voorziet de US een investering van 3 miljard dollar. De invasie van Rusland in Oekraïne bevestigt de nood aan meer onafhankelijkheid van de Saudies en natuurlijk ook van Rusland.  De global oil markets maken voor de zoveelste keer in meer dan 50 jaar weer duidelijk dat het Westen te afhankelijk is van buitenlandse grondstoffen zoals olie, kolen, gas en andere metalen.  De US battery supply chain heeft enorm veel nood aan betere infrastructuur, recyclage en goedkopere batterijen, wil EV doorbreken. 

 

Energie is al meer dan 54 jaar een wapen tegen het Westen. Een wapen dat onmogelijk kan bestreden worden met kernwapens. Die ons 55 miljard euro per jaar kosten. De koude oorlog is hoe dan ook terug van nooit weg geweest en we staan op een punt dat deze winter enorm veel Europeanen zullen voelen hoe kou deze oorlog is, gezien de gasprijs. Voor tegenstanders heb ik maar één antwoord, de natuur is al lang aan het sterven terwijl de Saudies 510 miljard per jaar verdienen met onze wereld om te toveren in een hel. (niks tegen de Saudies, moest ik olievelden hebben ik zou ook massa geld pakken)