Independence het belangrijkste Europeese woord.

Zolang de wereld fossiel gebruikt zal de wereld blijven branden.

De International Energy Agency heeft vandaag via een stream een plan ontvouwd om de afhankelijk van Russisch gas aftebouwen. Beter was hoe dan ook om een 10 punten plan te presenteren om de afhankelijkheid van gas af te bouwen, maar hoe dan ook moet er sprake zijn van wat we op korte termijn al kunnen doen met het oog op realisme. 

 

40% van ons gasverbruik is afkomstig van de Russische gasvelden. Dit afbouwen zou hoe dan ook zeer wenselijk zijn. Dit jaar nog verlopen 12% van alle gascontracten met Gazprom. Een unieke kans om te bekijken hoe we energyindependence een stap dichter kunnen brengen.  Azerbaijan en Noorwegen zouden hoe dan ook betere handelspartners kunnen zijn en bijdragen tot meer diversificatie. 

 

Hoe dan ook kunnen de extra wind en zon projecten bijdragen tot 15% minder gasimporten van Rusland dit jaar nog. In combinatie van een programma dat het gebruik van warmtepompen promoot, al zou dit een extra kost betekenen van 18 miljard euro. 

Hoe dan ook is het belangrijkste dat we kiezen voor het gebruik van Egypte dat beschikt van 2 terminals voor de aankoop van gas van Israël. Zo kunnen we hoe dan ook onze afhankelijkheid voor meer dan 10% afbouwen. 

“We’re coming together to reduce Europe’s dependence on Russian energy,” -President Biden-

Ook Biden wil ons een handje helpen. En kan via LNG ons ondersteunen. Om nogmaals eens 10% minder gas te moeten aankopen van enigste persoon die in fout is dat in Syrië en nu ook in Oekraïne er mensen hun huis zijn platgebombardeerd.

 

Human rights staan hoe dan ook steeds meer en meer "centraal" in Egypte het land dat van plan is om hoe dan ook om de HVDC interconnector tussen Greek, Cypriot, en Israeli power grids zo snel mogelijk van start te laten opdat we hoe dan ook switchen naar een groener meer onafhankelijke EU.

Even terug naar March 11, 1990 toen een bepaald land onafhankelijk werd en vandaag een LNG terminal heeft die slechts 62% van hun gas importeert en we zosnel mogelijk willen upgraden. 

 

 

 

 

Chat