Warning: Undefined array key "state" in /customers/e/7/8/webland.be/httpd.www/detail.php on line 43

Volledig elektrificatie Rwanda bijna voltooit.

Toch wat fake news uit de wereld helpen de dag van vandaag hebben de meeste Afrikanen toegang tot energie. Tegen 2025 zullen in feite 100% van de bevolking in Rwanda toegang hebben tot energie. De tijd van strorokjes is al lang geleden. DIe mensen kunnen perfect hun plan trekken.

Eerst en vooral zelf zeg ik gewoon melowcakes. Dat is nu eenmaal de naam die de fabrikant eraan gegeven heeft. Dus stop de subsidiekraan, al snap ik sommige linkse “intellectuelen” die leven van ons belastingsgeld ergens nog wel.

In deze discussie is het voor mij al lang duidelijk Rwanda is een bloeiende economie met een enorme kracht die mensen hebben echt een veilig land, met toegang tot energie. Voor de superieure ecologisten weer beginnen dat dat niet mag omdat dat slecht is voor de natuur. Vraag ik mij af is dat niet net de enigste vorm van racisme die nog bestaat in ons land? Als blanke linkse politieke correcte mens vinden dat Afrikanen geen elektriciteit mogen hebben maar uzelf wel want anders is dat slecht voor de natuur?

Laat die mensen maar aan zelfbestuur doen en hun eigen land, autonomie en economie bouwen. Zeker en vast zijn er tal van opportuniteiten zoals landbouwproducten en dergelijke waar we samen kunnen werken met de EU voor meer handel in Rwanda want is het niet dat wat het land nodig heeft? In plaats van scholen te gaan bouwen, een duurzaam bedrijfsmodel?

Meer dan de helft van alle energie in het land is afkomstig van waterkracht en zal worden uitgebreid naar zon, wind en meer. Het land zit dus veel verder inzake duurzame energieopwekking als ons. Jammer genoeg echter gebruiken nog steeds teveel van de Rwandezen hout als energiebron. Wat dan weer nefast is voor de bossen van het land.