Warning: Undefined array key "state" in /customers/e/7/8/webland.be/httpd.www/detail.php on line 43

welzijn zonder welvaart is fictie

Micro of macro?

Beste Lagarde niemand twijfelt aan uw mondiale soevereiniteit maar wanner beginnen de banken eens aan de banken te denken ','Niemand heeft iets tegen de economen sinds ze de bouwsteen zijn van onze samenleving als enigste zien ze immers in dat zonder welvaartcreatie en cijfers er geen hol te bouwen valt. En welzijn zonder welvaart fictie is.

 

Niemand twijfelt aan de bekwaamheid van de centrale banken en hun goodwil om via hun expertise de samenleving te ondersteunen en voorruit te helpen. Echter vanuit mijn bescheiden standpunt is er misschien nood aan meer prediction power  en om te denken zoals een militair denkt. 

Allereerst de gasvelden in Ukraine zijn weer in het bezit van de legitieme eigenaar namelijk de bevolking van Oekraïne zelf. Reeds 44 uur is de Europese gasmarkt weer meer in handen van de Europeanen. Met als gevolg dat de Nederlandse economie weer voor een korte periode deflatie cijfers kan voorleggen. Alsook in andere gebieden de inflatie als Russische sneeuw wegsmelt. Gedaan dus met ons  zwaar in zak te zetten en tegelijk gestolen geld te gaan spenderen zoals de Russen al sinds 1945 doen. Voor het eerst kunnen de Oekraïners weer volledig autonoom hun gasmarkt beheren. 

 

Vraag is gaan we met nog meer rentespikes naar deflatie en onze vastgoedmarkt devalueren? Of ts het niet even tijd voor een rentepauze nu de 10 jarige rente boven de 3.5% uitkomt? Cijfers liegen niet sinds een analyse het potentieel van de bankaandelen kan verhogen door de vraag naar krediet niet te hard af te bouwen?